Mafua'aga ma fa'afitauli ole 'ele ile tapuni fagu pia

Atonu fo'i na e feiloa'i i fa'amau fagu pia na e fa'atau e elea. O le a la le mafuaaga? O mafua'aga o le 'ele i tapuni fagu pia o lo'o talanoaina fa'apuupuu e fa'apea.
O tapuni fagu pia o lo'o faia i ipu u'amea manifinifi po'o chrome fa'apipi'iina ma le mafiafia o le 0.25mm e fai ma mea mata'utia. Faʻatasi ai ma le faʻamalosia o tauvaga maketi, o le isi galuega a le fagu fagu, e taʻua o le faʻailoga o le fagu fagu (pulou lanu), ua sili atu ona lauiloa, ma ua tuʻuina atu manaʻoga maualuga mo le lolomiina ma le faʻaogaina o le fagu fagu. O nisi taimi o le 'ele i luga o le tapuni fagu e a'afia ai foliga o le pia. O le faiga o le ele i luga o le pulou fagu o le uʻamea faʻaalia pe a maeʻa ona faʻaumatia le lapisi anti-rust e tali atu i le eletise i le vai ma le okesene, ma o le maualuga o le ele e vavalalata vavalalata ma mea o le fagu fagu, o le faagasologa o totonu anti- pa'u lapisi 'ele ma le si'osi'omaga.
1. O le aafiaga o le vevela o le tao po o le taimi.
Afai e umi tele le taimi e tao ai, o le varnish ma le vali o loʻo faʻaaogaina i luga o le ipu uʻamea o le a maʻi; afai e le lava, o le varnish ma le vali na faʻaaogaina i luga o le ipu uʻamea o le a le faʻamalolo atoatoa.
2. Le lava le aofaʻi o le ufiufi.
A tu'i i fafo le tapuni fagu mai le ipu u'amea lolomi, o le a fa'aalia le u'amea e le'i togafitia i le pito o le tapuni fagu. O le vaega fa'aalia e faigofie ona ele ile si'osi'omaga maualuga susū.
3. E le tu'u sa'o ma le tutusa le uili o fetu tapuni, e maua ai ma'i ele.
4. I le taimi o le felauaiga o logistics, o pusa fagu e fetoʻai le tasi ma le isi, e mafua ai le ele.
5. O le faʻaogaina o totonu o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma le maualuga maualalo o le tuʻi faʻapipiʻi o le a faʻateleina ai le ofuina o le pulou e le faʻapipiʻi.
6. A maeʻa ona faʻapipiʻi le pusa fagu i le vai i le alumini platinum pe faʻapipiʻi vave (pepa palasitika), e le faigofie le vai, lea e faʻavaveina ai le faagasologa o le ele.
7. Na pa le fagu i le faagasologa o le pasteurization, lea na faʻaititia ai le pH o le vai ma faigofie ai ona faʻavaveina le ele o le fagu fagu.
Faʻatasi ma mafuaʻaga o loʻo i luga, o vaega nei e tatau ona taulaʻi i ai:
1. Faʻamalosia foliga vaaia ma suʻesuʻega faʻafefeteina o pusa fagu pia aʻo leʻi ulufale i le fale gaosimea.
2. I le taimi o le asiasiga, aemaise lava pe a suia tagata faʻatau, o le asiasiga o le pala i totonu o le fagu fagu pe a uma le faʻamaʻiina o pia e tatau ona matua faʻamalosia.
3. Fa'atino ma'oti le su'esu'eina o le pulou, ma e tatau i le fale fa'aa'oa'oga fa'apipi'i ona siaki le lelei o le tapuni i so'o se taimi.
4. Faʻamalosia le suʻesuʻeina o le faʻatumuina o masini faʻapipiʻi fetu uili ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ma faʻamama le fagu i le taimi pe a uma ona tuʻimomomoina.
5. E mafai e le gaosi oloa ona feulaina le susu o totoe o le fagu fagu aʻo leʻi faʻailogaina, lea e le gata ina faʻamautinoa le lelei o le coding (faʻailoga i luga o le fagu fagu), ae faʻapea foi ona faia se sao lelei i le puipuia o le ele o le fagu pia.
E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le uʻamea faʻapipiʻi chrome e sili atu le malosi o le puipuia o le ele nai lo le uʻamea faʻamaʻi.

O le galuega autu o le tapuni fagu pia o le, muamua, o loʻo i ai se mea faʻamaufaʻailoga patino, faʻamautinoa o le CO2 i totonu o le fagu e le tafe ma le okesene i fafo e le ulu, ina ia faatumauina le fou o le pia; lona lua, o le gasket mea e le oona, saogalemu ma tumama, ma o le a leai se aafiaga i le tofo o le pia, ina ia faatumauina le tofo o le pia; lona tolu, o le faʻailoga faʻailoga o le pulou fagu e sili ona lelei, lea e taua tele i le faʻailoga, faʻasalalauga ma le tausiga o oloa o le pia; lona fa, pe a faʻaogaina e le fale faʻatau le tapuni fagu, e mafai ona faʻaogaina le tapuni fagu mo masini faʻatumu televave, ma le pito i lalo e le faʻalavelaveina, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le pulou ma le faʻaleagaina o pia. I le taimi nei, o ta'iala mo le fa'amasinoina o le lelei o tapuni fagu pia e tatau ona:
I. Faamauga:
Fa'atosina vave: Fa'atosina fa'aoso ≥10kg/cm2;
Leakage masani: E tusa ai ma le suʻega masani, o le ≤3.5%.
II. manogi pa'u:
Saogalemu, tumama ma e le oona. O le su'ega o le tofo o le gasket e fai ile vai mama. Afai e leai se manogi, e agavaa. A mae'a ona fa'aoga, e le mafai ona alu atu le manogi o le kesi i totonu o le pia ma mafua ai se aafiaga i le tofo o le pia.
III. uiga tapuni fagu
1. O le tau o le gau o ata vali vali, o le oloa maualuga e manaʻomia le ≤16mg, ma le tau o le gau o le pusa uʻamea uʻamea uʻamea ma le ≤20mg;
2. O le fa'afefeteina o le tapuni fagu e masani ona fetaui ma le su'ega sulfate kopa e aunoa ma ni mea ele manino, ma e tatau fo'i ona fa'atuai le elea i le taimi masani.
IV. Fa'aaliga o le tapuni fagu
1. E saʻo le faʻailoga faʻailoga, o le mamanu e manino, o le eseesega o lanu e laʻititi, ma o le lanu i le va o vaega e mautu;
2. O le tulaga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatotonugalemu, ma o le mamao tutotonu o le vaʻaia o le ≤0.8mm;
3. O le tapuni fagu e le tatau ona i ai ni pupu, faaletonu, ta'e, ma isi;
4. O le fagu faʻapipiʻi fagu ua faʻapipiʻiina atoatoa, e aunoa ma ni faʻaletonu, mea mai fafo, ma suauʻu stains.
V. malosi fa'apipi'i pa'u ma mana'oga fa'alauiloa
1. O le malosi faʻapipiʻi o le faʻalauiloaina o fagu fagu e talafeagai. E masani lava e le faigofie ona pa'u ese se'i vagana le mana'oga e fa'amama ese le kesi. O le gasket pe a maeʻa le pasteurization e le pa'ū faʻanatura;
2. E masani lava o le malosi faʻapipiʻi o le fagu fagu e talafeagai, ma o le fagu fagu o oloa maualuga e mafai ona pasia le suʻega MTS (material mechanics test).


Taimi meli: Aug-30-2024