Le Tulaga o Maketi i le taimi nei ma Talafa'asolopito o Atina'e o Crown Caps

O pulou pale, e taʻua foʻi o crown corks, o loʻo i ai se talafaasolopito mauoa na amata mai i le faaiuga o le 19 seneturi. Na faia e William Painter i le 1892, na suia ai e palealii le fale fa'agogo ma latou mamanu faigofie ae aoga. Na latou fa'aalia se pito ma'i e maua ai se fa'amaufa'ailoga mautu, e puipuia ai meainu fa'akasa mai le mou atu o latou fizz. O lenei mea fou na vave ona lauiloa, ma e oo atu i le amataga o le 20th seneturi, na avea pale pale ma tulaga masani mo le faʻamaufaʻailogaina o fagu sua ma pia.

O le manuia o pulou pale e mafai ona faʻatatau i le tele o mea. Muamua, na latou ofoina atu se faʻamaufaʻailoga malulu e faʻasaoina ai le fou ma le carbonation o meainu. Lona lua, o la latou mamanu sa taugofie ma faigofie ona gaosia i luga o se fua tele. O le iʻuga, na pulea ai e pulou pale le maketi mo le tele o tausaga, aemaise lava ile pisinisi meainu.

Atina'e Fa'asolopito

I le amataga o le 20th seneturi, o pulou na faia muamua i le paʻu, o se ituaiga uʻamea e ufiufi i apa e puipuia ai le elea. Ae ui i lea, e oʻo atu i le ogatotonu o le 20th seneturi, na amata ona faʻaogaina e le au gaosi mea sili atu ona umi e pei o le alumini ma le uamea. O lenei suiga na fesoasoani i pulou pale e faatumauina lo latou pule i le maketi.

I le vaitau o le 1950 ma le 1960, o le faʻalauiloaina o laina faʻagogo otometi na faʻateleina ai le lauiloa o pulou pale. O nei pulou e mafai ona faʻaoga vave ma lelei i fagu, faʻaititia le tau o gaosiga ma faʻateleina le gaosiga. E oo atu i le taimi lea, ua i ai i soo se mea le pulou pale, faamaufaailogaina le faitau miliona o fagu i le lalolagi atoa.

Tulaga Maketi nei

I aso nei, o pulou o loʻo faʻaauau pea ona umia se sao taua o le maketi o fagu fagu i le lalolagi atoa. E tusa ai ma se lipoti a le Grand View Research, o le maketi o fagu ma tapuni o le lalolagi sa tauina i le $ 60.9 piliona i le 2020 ma ua faamoemoe e tupu i se fua faatatau o le tuputupu ae faaletausaga (CAGR) o le 5.0% mai le 2021 i le 2028. tele vaega o lenei maketi, aemaise lava i le vaega o meainu.

E ui i le fa'atupula'ia o isi tapuni e pei o pulou sikulima alumini ma pulou palasitika, e tumau pea le ta'uta'ua o palealii ona o lo latou taugofie ma fa'amaonia le fa'amaoni. O lo'o fa'aaogaina tele mo le fa'amauina o meainu fa'akasa, e aofia ai mea inu suamalie, pia, ma uaina fe'ilafi. I le 2020, o le gaosiga o pia i le lalolagi atoa e tusa ma le 1.91 piliona hectoliters, ma se vaega tele na faʻamaufaʻailogaina i pulou pale.

O atugaluga o le si'osi'omaga ua a'afia ai fo'i le malosi o maketi o pulou pale. O le tele o tagata gaosi oloa ua latou fa'aogaina faiga fa'alelei, fa'aogaina mea toe fa'aaogaina ma fa'aitiitia le tulagavae kaponi o gaioiga gaosiga. E fetaui lelei lea ma le fa'ateleina o le fiafia o tagata fa'atau mo fofo gafataulimaina o afifiina.

Malamalamaga Fa'aitulagi

O le itulagi o Asia ma le Pasefika o le maketi sili lea ona tele mo pulou pale, faʻamalosia e le maualuga o le taumafaina o meainu i atunuu e pei o Saina ma Initia. O Europa ma Amerika i Matu o lo'o fai ma sui o maketi taua, ma le mana'omia malosi mai fale pia ma meainu suamalie. I Europa, o Siamani o se tagata taʻalo tele, e le gata i le faʻaaogaina ma le gaosiga o pulou pale.

Vaaiga i le Lumanai

O le lumanaʻi o pulou pale e foliga mai e manuia, faʻatasi ai ma faʻafouga faifai pea e faʻatatau i le faʻaleleia o latou gaioiga ma le faʻaauau. O loʻo faʻatupeina e le au gaosi oloa suʻesuʻega ma atinaʻe e fausia ai auala sili atu ona lelei ma faʻalelei le siosiomaga. E le gata i lea, o le tuputupu aʻe o meainu taulima e faʻamoemoe e faʻateleina ai le manaʻoga mo pulou pale, ona o le tele o fale gaosi oloa e sili atu i auala masani faʻapipiʻi.

I le fa'ai'uga, o pulou o lo'o i ai se tala fa'asolopito ma tumau pea o se vaega taua o le fale gaosi meainu. O la latou maketi o loʻo faʻamalosia e latou tau-lelei, faʻamaoni, ma fetuutuunai i tulaga faʻaonaponei o le siosiomaga. Faatasi ai ma le faʻaauauina o faʻafouga ma le malosi o le manaʻoga i le lalolagi atoa, o pulou pale ua sauni e tumau pea ma taʻaloga autu i le maketi afifiina mo tausaga a sau.

 


Taimi meli: Aukuso-05-2024